آدم از نظر قرآن (مجلد اول)

اين کتاب در پنج بخش تنظيم شده است؛ بخش اول برخي از قواعد و احکام کلي در اسلام را بررسي مي‌نمايد، قواعدي مانند: «اصل حليت اشياء»، «وجود دفع حدود و تعزيرات به شبهات» و… که مي‌بايست در استنتاج احکام مورد توجه قرار گيرد.
در بخش دوم کتاب، برخي از احکام فقهي، همانند مسائل آب، وضوء، غسل، طهارت اهل کتاب، غيبت و بهتان اهل سنت و کفار، طهارت خمر، عدم حرمت ريش تراشي و… بررسي شده است. همانطور که از عنوان کتاب (فقه استدلالي در مسائل خلافي) پيداست در تمامي اين موضوعات نظرات مطرح شده اولاً بر استدلالات فراواني از کتاب خدا و احاديث موثق، استوار گشته و ثانياً با نظر غالب فقهاء در اختلاف است.

در بخش سوم، احکامي چند در تعديل ثروت بررسي گشته است. موضوع خمس، در بيست و دو مبحث، به طور مبسوط محل بحث واقع شده و آراء مخالفين به نقد کشيده شده است. در ضمن مصرف خمس از جدي‌ترين مباحث مطرح شده در اين بخش است که با آنچه در جامعه ما مشهور است تفاوت بسياري دارد. در فصل ديگري از بخش سوم، موضوع ارث زوجه مطرح شده و با استنادات فراوان از روايات موثق ثابت شده است که زن از تمام ترکه شوهر ارث مي‌برد. ربا و احياء زمين نيز در فصول ديگر اين بخش تبيين گشته‌اند.
بخش چهارم کتاب، بحثي است در اخبار موضوعه که نشان مي‌دهد بسياري از رواياتي که امروز ميان فقهاء شيعه جاري است و به آن استناد مي‌گردد، از جعليات معاويه و ابي هريره است که متأسفانه فقهاء بدون تحقيق، دراستناد به اين احاديث از يکديگر تقليد کرده‌اند. در فصل ديگري از اين بخش، «مقبولۀ عمربن حنظله» که جدي‌ترين دليل موافقين ولايت فقيه است، با بيست و هفت اشکال در متن روايت و سند آن، مجعول و غير قابل استناد دانسته شده است.

در بخش پنجم که «حدود و تعزيرات» نام گرفته، دو مبحث ارتداد و رجم (سنگسار کردن) مطرح شده است. در مبحث ارتداد، تعاريف مختلف اين واژه، آيات و رواياتي که متضمن معناي ارتداد مي‌باشند و شيوه پيامبر در برخورد با مرتدين، مطرح شده است و در نهايت از بررسي آيات، روايات و تاريخ، اين نتيجه حاصل شده است که حکمي براي مرتد در اسلام وضع نشده است و اجراي حکم اعدام براي مرتد، ميراثي است از تورات. در موضوع رجم نيز به همين گونه مباحث مختلفي روايي و تاريخي مطرح شده و اثبات شده است که سنگسار کردن نه تنها هيچ شاهد قرآني ندارد بلکه در تاريخ و روايات هم ردپايي از آن يافت نمي‌شود و اين حکم نيز، ميراث ديگري است از تورات تحريف شده، که متأسفانه فقهاء دانسته يا نادانسته به نقل و ترويج اين خرافات پرداخته‌اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا